VG frikkee_Chiptuning_Content_1

Chiptuning

Chiptuning is de term die gebruikt wordt voor het optimaliseren van de motor door middel van software aanpassing aan het motormanagement. Daarmee wordt de motor krachtiger, zuiniger en loopt hij soepeler en sneller. Iedere autofabrikant stelt een veiligheidsmarge bij het afleveren van een auto. De prestaties van de motor worden beperkt tot dat niveau zodat de motor beschermd wordt tegen hevige omstandigheden en bijvoorbeeld slechte vloeistoffen, zoals inferieure brandstof of slechte motorolie. De marge ligt dus onder de grens van wat een motor werkelijk aankan.

Nederland kent goede omstandigheden zoals zuivere brandstof en goede motorolie, maar ook kennen we de verplichte jaarlijkse keuring en is er de mogelijkheid tot regelmatig en goed onderhoud van wagens. De veiligheidsmarge voor wagens die in Nederland rijden is dus vrij ruim. Wij kunnen de marge aanpassen met behulp van chiptuning.

Bij chiptuning kunnen we de ECU-module (Electronic Control Unit) aanpassen zodat u meer kunt halen uit uw motor zonder dat de motor hier schade van ondervindt. Voor ieder voertuig maken we een op maat geschreven tuning. De motor levert meer vermogen, loopt zuiniger en voelt soepeler.